06/13/12 13:40
(http://radiomilena.com/)

Изложба на художници от живописния пленер

plener2 1024x768 Изложба на художници от живописния пленер

Международният пленер  по живопис “ Светът е море“ 2012  събра 12 художници от Германия, Румъния и България край морския бряг на Поморие, съобщиха от общината. По-голямата част от  тях са художници с увреждания, а основната идея е  социалната интеграция и творческата им подкрепа с различни възможности. Маргарита Джарова, Васко Василев, Тихомир Витков, Мариана Маринова, Васил Стойков, Никола Русев, Миню Бонев, Даниела Максимова, Йордан Маринов, Дарина Гильова, Акулина Попа – Румъния и Весела Познер-Германия съдадоха  творби, вдъхновени от атмосферата на града, като посветиха по едно платно на Музея на солта във връзка с юбилейната му 10-годишнина. Те бяха провокирани от посещението си и информацията за древния поминък на града – солодобива. Творците  обмениха творчески идеи чрез мултимедийно представяне на арт-филми и лични изложби, посетиха културно-историческите забележителности, както и се насладиха на двата международни фестивала, които  се проведоха в Поморие през същото време. Важен за този пленер е резултатът, чието отражение се открива в платната, експонирани в Център “ Свети Георги “ гр. Поморие. Изложбата може да бъде посетена до края на месец юни.

plener1 1024x893 Изложба на художници от живописния пленер

plener3 1024x768 Изложба на художници от живописния пленер

 Изложба на художници от живописния пленер

bookmark Изложба на художници от живописния пленерsvejo Изложба на художници от живописния пленерgoogle Изложба на художници от живописния пленерdelicious Изложба на художници от живописния пленерstumbleupon Изложба на художници от живописния пленерfacebook Изложба на художници от живописния пленерСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване