06/13/12 14:49
(http://www.klassa.bg/)

Собственикът на Zara вдигна нетната си печалба с 30% за януари-март

Inditex, която притежава известната модна марка Zara, вдигна нетната си печалба с 30% за периода януари-март, предаде Ройтерс. Прогнозите за първото тримесечие са били за около 383,4 млн. евро, но испанската компания е постигнала успех с 432 млн. евро. Продажбите пък са били на стойност от 3,4 млрд. евро. Гигантът е показал, че може да продава достатъчно добре както в развиващите се азиатски страни, така и в притиснатите финансово държави от Европа. За добрите резултати на Inditex най-много е спомогнала именно марката Zara. Този бранд ще започне да се продава в Китай дори онлайн през септември.
Новите пазари, на които испанците са започнали да навлизат, са Грузия, Босна и Еквадор. Тези нови възможности са подхранили растежа на фирмата. Групата движи над половин дузина различни модни марки и разполага с повече от 5500 магазина в над 80 страни по света. Докато индексът на сините чипове Ibex-35 в Испания е изгубил около една четвърт от стойността си тази година, то акциите на Inditex са се повишили с около 6,6 на сто. Този тренд е превърнал компанията в най-скъпата по пазарна капитализация в иберийската страна. В края на миналия месец тя измести мобилния оператор Telefonica от челната позиция като най-голяма по пазарна стойност.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване