06/13/12 16:34
(http://www.klassa.bg/)

Ферарио Спасов: По модела „Литекс“ „Ботев“ (Пловдив) ще гони шампионската титла

Новоназначеният треньор на „Ботев“ (Пловдив) Ферарио Спасов обяви големите амбиции на неговия тим да се превърне в основен фактор във футболното ни първенство. Той разкри концепцията си, която ще въведе в тима на „канарчетата“ и трансферните планове. Спасов официално обяви, че „Ботев“ ще внедри модела „Литекс“, който е доказал своята успеваемост с четирите си шампионски титли и четирите купи на България.
"Няма треньор, който да не иска да работи в толкова добре организиран клуб и пред такива трибуни. Такива шансове не идват често в живота и това предопредели бързото ми решение. Това беше основното, а не комерсиалната част около офертата. Разговорите по преминаването ми в „Ботев“ преминаха скоростно и намерихме бързо общ тон и език. А и нямаше много време за размисъл и от двете страни, тъй като „Ботев“ бързо трябваше да намери треньор", разкри Спасов.
"Ботев“ ще играе офанзивен и агресивен футбол. Такъв, който да радва окото на публиката. И такъв, който съм изисквал досега при работата ми в останалите отбори, на които съм бил начело", оповести 50-годишният специалист, който коментира и плановете на тима за селекцията. "Оглеждаме много голям брой футболисти. Но подписан към момента договор или споразумение няма. До 25 юни е несериозно да се говори, че отборът ще бъде окомплектован. Сигурен съм, че дори и на лагера в Австрия ще идват играчи на проби. Целта е да направим отбор, който да радва феновете, когато дойдат на стадиона. Българският футбол има нужда от силен „Ботев“ и мисля, че ние ще бъдем другият отбор, който ще се намеси решително и ще бъде един от факторите в нашето първенство. Като гледаме това, което ни се предлага, мисля, че чужденците са на по-разумни цени и по-добри футболисти. Ще има и българи, но не са толкова много тези играчи, които могат да дадат класа. Това е пътят, който ще следваме", разкри шампионът с ловчанлии.
Спасов, който досега беше шеф на „Академия Литекс“, отрече информациите, че „Ботев“ ще взима играчи от „Литекс“. "Това, което се прави в Ловеч, се вижда ясно. Това е най-добрата школа и на този етап не мисля, че може да се вземат играчи оттам. Като направим базата в „Ботев“ и до 1-2 години имаме по-добри условия, мисля, че можем да бъдем и ние на такова ниво. Затова и в „Ботев“ тези неща могат да се получат, тъй като има традиции при влизането на момчета от школата в първия отбор. Тогава ще имаме гръбнак, ядро на отбора. Младите ходят в школата в Ловеч, защото виждате колко момчета оттам сега са при мъжете. Мисля, че и в „Ботев“ може да се получи", аргументира се Ферарио Спасов.
Все още не са ясни съперниците за контролните срещи, но в четвъртък новият спортен директор на „жълто-черните“ Александър Александров ще пътува за Австрия, където ще подпише договори за проверките. Както се знае, заради многото съмнения за уреждане на контролни мачове в полза на заложните къщи ФИФА изисква подписани договори за този тип мачове, както и да не се играе повече от една проверка на ден.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване