06/13/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Хилари Клинтън ще замести Обама на конференцията „Рио+20”

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън ще замести американския президент Барак Обама на световната конференция „Рио+20”, предаде Ройтерс. Това се очаква да предизвика недоволство сред неправителствените организации, както и в ООН, тъй като още през април Бан Ки-мун призова Обама да предприеме по-активна роля в глобалните усилия за ограничаване на климатичните промени. В американската делегация ще бъдат още ръководителят на Агенцията за опазване на околната среда Лиза Джаксън и представителя на Службата за околната среда на Белия дом Нанси Сътлий, както и участници от Държавния департамент в преговорите за климатичните промени.
На срещата в Рио де Жанейро, посветена на устойчивото развитие, ще присъстват държавни и правителствени ръководители на над 130 страни. България ще е представена от президента Росен Плевнелиев и министри. В сряда се проведе последната – трета, подготвителна среща преди конференцията в Бразилия, която ще се състои между 20 и 22 юни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване