06/13/12 14:31
(http://www.klassa.bg/)

Цветан Соколов смени „Тренто“ с „Кунео“

През следващия сезон диагоналът на националния отбор на България по волейбол Цветан Соколов ще играе в италианския „Кунео“. Това стана ясно, след като клубните ръководства на „Тренто“ и „Кунео“ постигнаха принципна договорка за трансфера на българина.
Цветан Соколов дълго време беше преследван и желан от „Кунео“, където досега наставник беше помощник-треньорът на България Камило Плачи. Волейболистът е следен много отдавна, а добрите му изяви не са останали незабелязани от шефовете на „Кунео“. В Италия Цветан Соколов минава за един от най-перспективните волейболисти в света, като анализатори и специалисти му вещаят бъдеще по-добро от това на Матей Казийски. На много места обаче се отбелязва и фактът, че в момента Цветан Соколов не може да разкрие пълния си потенциал в националния отбор заради прехваления капитан Владимир Николов. В последните срещи, в които взе участие обаче, Цветан Соколов беше над всички и логично е привлякъл отново всички погледи към себе си. Очаква се през новия сезон българският талант да бъде незаменим титуляр в селекцията на „Кунео“ и кариерата му да тръгне нагоре. Освен българина, от „Тренто“ в „Кунео“ премина и посрещачът Доре Дела Лунга.
„Много съм щастлив да дойда в „Кунео“. Това е страхотен отбор, с който искам да спечеля много. Радостен съм, че ще мога да играя с велики волейболисти като Никола Гърбич и да работя с добри треньори като Роберто Пиаца. Сигурен съм, че мога да науча много от него. Убеден съм, че ни очаква добър сезон, в който ще се опитаме да спечелим нещо важно“, заяви Цветан Соколов за официалния сайт на „Кунео“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване