06/14/12 17:20
(http://www.klassa.bg/)

Bulgaria ON AIR с две награди на Крос медиен фестивал

Крос медийният фестивал, който е част от международното събитие MEDIAMIXX, обяви победителите за 2012 г. Сред призьорите убедително води Bulgaria ON AIR , която успя да завоюва два „Златни чадъра“, а на Българското национално радио бе присъдена специална награда за положените усилия да се дигитализира по модерен начин и да позиционира на пазара огромния масив от архивни единици.
Конгресният директор Поли Карастоянова обобщи развоя на медийните отношения по време на фестивалните дни по следния начин: “На старта си всички се обединиха около тезата, че медийни войни като че няма. Картината се промени рязко и 24 часа по-късно медии вече се оказаха в истинска схватка, а след цели 48 часа медийни групи се разсърдиха и на фестивала”.
Карастоянова посочи, че конгресът се организира с очакването да се случват рационални и полезни дискусии за самата гилдия, с нагласата за добро настроение и позитивизъм. “Очакванията ни са, че тук свободно могат да се смесват или противопоставят гледни точки и да има сблъсък на конкуренти. В бизнеса големите имена на хора и медии би трябвало сами да носят отговорността за своето поведение и действия”, заяви Поли Карастоянова.
Конгресният директор съвсем не на шега номинира екипа на БНР начело с генералния директор Валери Тодоров за носител на моралната награда за толерантно и добронамерено поведение.
По време на обявяването на победителите в Крос медия фестивала директорът му - Мартин Кадинов, обясни, че същността на конкурса е да инициира диалог и да трасира повече посоки и хоризонти за развитието на медиите и техните продукти.
“Сигурен съм, че в програмата на крос медийния конкурс трябва да се направят промени по отношение на начина на оценяване дори на самите категории. Мисля, че поставихме една добра основа, и бих се радвал, ако фестивалът успее да запази статута си и на диалогично средище, където се презентират успешните практики“.

ПОБЕДИТЕЛИТЕ

Във фестивала за крос медия се състезаваха проекти в 5 категории, като бяха присъдени 4 награди и една допълнителна. Журито присъди и три допълнителни отличия, които не са свързани с крос медията. Категорично телевизията бе най-оспорваната категория, защото тук кандидатстваха най-много проекти и продукти.

КАТЕГОРИЯ “Уеб и мобилни медии” – ОФ РОУД БЪЛГАРИЯ

В категорията, която мери успеха на уеб и мобилните медии, които използват методите на крос-конвергенцията и дали успешно са ги реализирали в други видове медии, призът трябваше да бъде присъден след оспорвана надпревара и конкуренция. Все пак не е водещо с кого се сравняваш, а кой си ти и какъв е потенциалът ти. Наградата за ОФ РОУД БЪЛГАРИЯ е заслужена , защото те са контент фирма, в която журналистите създават съдържание, за което намират подходящата уеб форма, а е изключително важен и социалният аспект на онова, което те правят.

РАДИО КАТЕГОРИЯ – РАДИО „ФРЕШ“

“Златен чадър” за отлично крос медийно представяне на радио събитие бе присъден за Be a DJ Star с Radio Fresh! and David.

КАТЕГОРИЯ „ТЕЛЕВИЗИЯ“ – “бунт ART”

Тв категорията очаквано събра най-много състезатели, като тук се наблюдаваше и най-голямото разнообразие, емоции и присъствие на големи имена от бранша. Проектите предизвикаха много спорове сред членовете на журито, но единодушно бе взето решението призът да бъде връчен на “бунт ART” заради успеха му да прави модерен и нов продукт за младите хора в България, като той е реализиран и в други видове медии - продуценти „Манифактура/БНТ“.

КАТЕГОРИЯ BEST CROSS MEDIA - Bulgaria ON AIR media group

Най-успешният медиен продукт, използващ медийни канали за крос промоция, според журито е този на Bulgaria ON AIR media group.
“За нас крос медията не е спринт , а маратонско бягане. Всичко започва от тук насетне”, декларира програмният директор на телевизията Николина Димитрова.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ НАГРАДИ

Специална награда, която дава домакинът на MEDIAMIXX 2012 - „Албена“ АД, бе присъдена на вестник “Стандарт” за кампанията “Чудесата на България”. CROSS COUNTRY AWARD – почетната награда за медиен продукт, който развива комуникацията и връзката между страните и бизнеса, отиде при Георги Тошев за проектите му “Другата България” и “НЕпознатите”. SMART INVESTOR – призът за рационална и предприемчиво разумна инвестиция в медийния бизнес бе присъден на Bulgaria ON AIR. За своя цялостен принос в развитието на медийния бизнес в региона компанията CEE TV бе отличена със специална награда.

БНР – с отличие заради дигитализацията и дистрибуцията на архива си

БНР получи специална награда за цялостния си значим принос и конкретно за дигитализирането и дистрибутирането с помощта на модерни стратегии и маркетингови инструменти на богатия архивен фонд на обществената медия.
“За да поощрим българската култура и творци, възкресихме фондовете си и вече целият ресурс е пласиран и отправен към световните музикални портали. Интересът е много голям. Бихме искали с това да насърчим всички дейци на културата да създават повече и по-качествено българско творчество. Пазим и отстояваме професионалните ценности вече 78 години, като успяваме да бъдем медия и със силен младежки дух”, заяви генералният директор на БНТ Валери Тодоров.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване