06/14/12 15:47
(http://www.klassa.bg/)

Американци искат отнемане на всички титли на легендата Ланс Армстронг

Американската антидопинг агенция (USADA) откровено нападна легендата в световното колоездене Ланс Армстронг за взимане на допинг в продължение на 12 години. Именно заради това може да му бъдат отнети 7 титли от „Тур дьо Франс“ - най-силното състезание в този спорт. Това съобщи в. "Вашингтон пост", който допълва, че Армстронг е изключен незабавно от всички състезания по триатлон - спорта, към който той се насочи след напускането на колоезденето през 2011 г.
В обвинението, изпълващо 15 страници, USADA обяснява, че в периода 2009-2010 г. е събирала кръвни проби от спортиста, които "напълно отговарят на манипулиране и/или кръвопреливания". Официално Армстронг никога не е имал положителна допинг проба, а през февруари завърши двугодишно федерално разследване срещу него без повдигане на обвинения. USADA има право да обявява заключения, които да предизвикат спиране от състезателна дейност и отнемане на титли, но не може да повдига криминални обвинения. "Никога не съм взимал допинг и за разлика от мнозина от обвиняващите ме съм се състезавал като атлет 25 години без някакви необичайни постижения, минал съм през повече от 500 допинг теста и не съм се провалил на нито един", заяви Армстронг, обвинявайки USADA в умишлено опетняване на името му.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване