06/14/12 14:12
(http://radiomilena.com/)

Битка между българи и византийци ще се проведе край Русокастро

archeology041 150x150 Битка между българи и византийци ще се проведе край РусокастроВъзстановка на битката между армиита на цар Иван Александър и византийския император Андроник III ще се проведе край крепоста Русокастро на 18 юли. На този ден преди 680 год. е постигната последната победа на бойното поле в историята на Второто българско царство.

В пресъздаването на битката ще се включат и представители на организацията „Багатур” С тази възстановка искаме да привлечем вниманието на българската общественост към древната българска крепост Русокастрон – сподели кметът на община Камено Стефан Бонев.

Градоначалникът проведе преди дни среща край останките на крепостта с директора на Археологическия институт при БАН Людмил Вагалински. Известният български археолог призна, че научните среди все още са длъжници на Русокастрон и че този обект притежава сериозен потенциал. Г-н Вагалински прогнозира, че сериозните проучвания и открития предстоят.

До момента отделените средства за археологически разкопки, които по традиция се провеждат в края на лятото,  се обезпечават от общинския бюджет, но мащабите на средновековния комплекс и на пластовете, които трябва да бъдат проучени, са огромни и финансирането е недостатъчно. Въпреки това откритията до момента са впечатляващи.

 

 

 Битка между българи и византийци ще се проведе край Русокастро

bookmark Битка между българи и византийци ще се проведе край Русокастроsvejo Битка между българи и византийци ще се проведе край Русокастроgoogle Битка между българи и византийци ще се проведе край Русокастроdelicious Битка между българи и византийци ще се проведе край Русокастроstumbleupon Битка между българи и византийци ще се проведе край Русокастроfacebook Битка между българи и византийци ще се проведе край РусокастроСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване