06/14/12 05:40
(http://radiomilena.com/)

Краят на епохата на „.com“ наближава

internet 300x182 Краят на епохата на .com наближаваКраят на епохата на „.com“ наближава и съвсем скоро светът ще използва вече суфикси от типа „.music“, „.miami“ и „.insurance“, съобщи органът, управляващ интернет домейните, който разглежда близо 2 хиляди предложения за нови адреси, съобщава агенция КРОСС.

Понастоящем по света се използват едва 22 домейна с широко приложение, в това число и „.com“.

Сред новите предложения са „.baby“ и „.blog“, като по-голямата част от тях са направени от големи компании като Apple, Mitsubishi и IBM.

66 от новите предложенията са географски понятия. В това число „.nyc“, „.miami“ и „.paris“, а 116 пък попадат в графата „интернационализирани домейни“ – адреси, които не са изписани на латиница.

В регистъра на Интернет корпорацията може да попаднат и разширения за възрастовата категория 18+. Това са „.sex“, „.porn“ и „.adult“.

Шефовете на Google пък подали молба за „.YouTube“, „.Google“ и „.lol“.

 Краят на епохата на .com наближава

bookmark Краят на епохата на .com наближаваsvejo Краят на епохата на .com наближаваgoogle Краят на епохата на .com наближаваdelicious Краят на епохата на .com наближаваstumbleupon Краят на епохата на .com наближаваfacebook Краят на епохата на .com наближаваСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване