06/14/12 16:30
(http://www.klassa.bg/)

Николай Кокинов: Предстои запор на сметките на издателите на „Труд“ и „24 часа“

Предстои запор на сметките на Огнян Донев и Любомир Павлов, съсобственици в „Медийна група България холдинг“, издаваща вестниците „Труд“ и „24 часа“. Това съобщи в сряда градският прокурор Николай Кокинов в интервю за БНР. Ден преди това на Донев и Павлов бяха повдигнати обвинения за пране на пари.
„За нас няма значение длъжностното и имущественото положение на обвиняемите. Ще бъдат изпълнени всички предписания на закона. Законът изисква при пране на пари да се наложи запор на имуществото“, обясни в сряда Кокинов.
Градският прокурор на София коментира и твърденията, че наблюдаващият прокурор по делото срещу Павлов и Донев е взел подкуп от 1 милион лева, за да им повдигне обвиненията. „До този момент г-н Павлов не ни е сезирал, че някой от наблюдаващите прокурори е внесъл обвинение, след като е взел подкуп. Само слушам обвинения по медии. Към този момент ми се струва неоснователно и несериозно да се самосезираме. Всичко друго остава в сферата на клеветите“, каза Кокинов. Той допълни, че ако прокурор Момчил Георгиев прецени, че е обект на клевета, може да потърси правата си.
Кокинов коментира, че е получен сигнал за изтеклия в медиите запис, на който става ясно, че Любомир Павлов е заплашвал зам. главния прокурор Бойко Найденов с публикации в своите медии. „Онзи ден получихме сигнал от господин Павлов за разпространяване на запис. Вчера постъпи в деловодството и сигнал от г-н Тошев. В рамките на една проверка ще разгледаме истинността на записа. Ние не сме искали СРС по отношение на господин Павлов. Очевидно се касае за някакво частно подслушване“, каза още Николай Кокинов. „Най-малкото може да се установи дали записът е манипулиран. Очевидно е, че този запис е частен, тъй като, повтарям, ние не сме го поръчвали“, обясни прокурорът.
Разследването срещу Огнян Донев и Любомир Павлов започна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл фон Хабсбург за завземане на дялове в „Медийна група България холдинг“.
Скандалът между Любомир Павлов, Огнян Донев и Христо Грозев започна през март миналата година. Тогава стана ясно, че Донев и Павлов са си прехвърлили 83% от собствеността, при положение че дни преди това 53% от дяловете са били на дружеството „БГ Приватинвест ГмбХ“, което бе учредено от Грозев, Карл фон Хабсбург и Даниел Руц. Цялата сделка и промяната в Търговския регистър са станали без знанието на Грозев.
В момента Любомир Павлов и Огнян Донев са на свобода срещу парична гаранция от по 50 000 лева. Освен за пране на пари на Павлов бяха повдигнати още две обвинения - за документна измама и за невярно документиране.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване