06/14/12 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев: До 2015 г. трябва да имаме работещо е-правителство

България е първата държава в региона, която ще форсира създаването на електронно правителство, каза в четвъртък президентът Росен Плевнелиев при откриването на конгреса за цифрови технологии Webit в София.
„Има огромен потенциал в новите технологии. Аз като президент на републиката се фокусирам върху това България да има електронно правителство“, заяви още държавният глава. По думите на Плевнелиев, държавата не прави бизнес, а тя е платформа, върху която бизнесът да се развива.
Има национален план, който казва, че до 2015 г. трябва да имаме работещо е-правителство и то е изключителен приоритет на изпълнителната власт, обясни държавният глава. Това според Плевнелиев е задължителен инструмент в подкрепа на малкия и средния бизнес.
Президентът не пропусна да засегне темата за стратегията „България 2020“. В следващите две години ние дефинираме какво искаме да постигнем през следващите десет, заяви държавният глава и добави, че „България трябва да се качи на влака на третата индустриална революция“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване