06/14/12 18:07
(http://www.klassa.bg/)

Путин призова Полша да се грижи за сигурността на Евро 2012

Руският президент Владимир Путин поиска от полския премиер Доналд Туск да гарантира сигурността по време на европейското първенство по футбол след сблъсъците между полски и руски фенове във вторник, предаде агенция "Франс прес".
"Руският президент изразява безпокойството си от ситуацията с руските фенове на Евро 2012", заяви говорителят на Путин и допълни, че "организаторите на международни състезания носят отговорността за сигурността на чуждите фенове".
Преди мача между отборите на Русия и Полша хиляди руски привърженици преминаха по известния Понятовки мост, за да отбележат националния празник на Русия. Там те бяха провокирани от полските фенове и въпреки сериозните мерки за сигурност се стигна до сблъсъци между привържениците.
Полицията беше принудена да използва водни струи и гумени куршуми, за да овладее ситуацията. Десетима бяха ранени, а около 200 души бяха арестувани.
Руският футболен съюз също предупреди руските фенове да спазват правилата на поведение по време на Евро 2012, след като беше глобен от УЕФА със 120 хиляди евро и шест точки бяха отнети от актива на Русия в квалификациите за Евро 2016 заради поведението на феновете на Сборная. "Футболният съюз на Русия застава твърдо срещу проявите на насилие", гласи официалното съобщение. "Молим руските фенове да покажат сдържаност и да действат в съгласие с правилата, приети от УЕФА", продължава то.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване