06/14/12 17:16
(http://www.klassa.bg/)

Роберто ди Матео подписа двугодишен договор с “Челси“

Треньорската сага в „Челси“ стигна до своя край, след като в четвъртък италианецът Роберто ди Матео парафира контракт за две години с новия европейски клубен шампион. Информацията я потвърдиха от "Стамфорд Бридж". Ди Матео пое на пожар "сините" след уволнението на Андре Вилаш-Боаш в началото на годината, като сътвори истински подвиг, печелейки ФА Къп и първи трофей от Шампионската лига в историята на клуба. Дори и тогава обаче не бе сигурно, че младият специалист ще получи работата за постоянно, като дори се спекулираше, че имена от калибъра на Фабио Капело или Хосеп Гуардиола може да поемат лондончани. В крайна сметка обаче Ди Матео бе възнаграден за работата си, каквото и бе желанието на всички футболисти на "сините", които изразиха подкрепата си към него. Първоначално се смяташе, че италианецът ще получи предложение за един сезон от ръководството на „Челси“, но в крайна сметка шефовете на клуба изразиха по-сериозно доверие към него.
Бившият помощник-треньор на „сините“ Рей Уилкинс директно предупреди настоящия мениджър на клуба Роберто ди Матео, че просто ще пази топло мястото за следващия наставник на тима – Хосеп Гуардиола. Рей Уилкинс, който изненадващо бе освободен от тима като помощник на Карло Анчелоти през ноември 2010 г., е убеден, че собственикът Роман Абрамович е запленен от Хосеп Гуардиола и ще направи всичко възможно, за да го привлече.
„Абрамович изчакваше, за да види дали Гуардиола няма да се откаже от тази година-почивка. Не е тайна, че той го вижда като мениджър на „Челси“ след време. Това ще бъде един много труден сезон за Роберто“, предрече Рей Уилкинс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване