06/14/12 15:42
(http://www.klassa.bg/)

Световен шампион подсилва „Левски“

Ганайският нападател Агиеманг Опоку е четвъртото ново попълнение на "Левски". 23-годишният национал на четвъртфиналиста от световното първенство в ЮАР премина медицински прегледи в сряда и подписа тригодишен договор със „сините“. Нападателят е световен шампион с националния отбор на Гана до 20-годишна възраст, а по-късно с мъжкия състав спечели сребърен медал от Купата на африканските нации. Той дори започна като титуляр във финала с Египет, загубен с 0:1 с гол в 85-ата минута.
Опоку е преминал през всички юношески и младежки формации на "черните звезди". През 2009 г. дебютира за националния отбор и оттогава е изиграл девет мача за Гана.
Той е продукт на една от най-силните академии в страната - на "Ашанти голд", където прави и първите си крачки в професионалния футбол. За два сезона в първия отбор на трикратния шампион на Гана той изиграва 70 мача и вкарва 31 гола. За последно е бил играч на катарския "Ал Сад", но изкара последния полусезон под наем в "Ал Ахли", където вкара един гол в 10 мача.
Любопитно е, че Опоку преди дни беше на проби в шампиона "Лудогорец", но не беше одобрен. Освен с младежкия световен шампион от Гана, "Левски" вече подписа с бившия играч на тима Станислав Ангелов, нападателя на "Локомотив" (Пловдив) Базил де Карвальо и френския бранител Ромен Ели. В четвъртък ще бъде финализиран и договорът на словашкия национал Роман Прохазка.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване