06/14/12 14:22
(http://www.klassa.bg/)

„Сметището“ на Анди Мълиган крие смъртоносни тайни

 Сметището“ на нашумелия британски автор Анди Мълиган излиза с логото на изд „Дамян Яков“ Преводът е на Венера Атанасова. Трима приятели, Рафаел, Гардо и Плъха, живеят на огромно сметище, където дните им преминават в сортиране на боклук. Един ден те попадат на нещо необикновено – смъртоносна тайна. От този момент стават обект на безмилостно преследване. Смъртната опасност ги дебне на всеки ъгъл - от мръсните бордеи на града до бляскавите булеварди на богатия квартал. Но момчетата не могат да бягат вечно. За да се спасят, те имат нужда от чудо. Оригинален, приковаващ вниманието трилър, който спира дъха и изпълва сърцето до краен предел.
Романът е издаден на двадесет езика. Филмовите права са закупени веднага след публикуването му във Великобритания (сценарист Ричард Къртис и режисьор Стивън Долтри). Различни училища по света се стремят да го включат в учебната си програма.
Анди Мълиган е израснал в Южен Лондон. Работил е като театрален режисьор в продължение на десет години, преди пътуванията му в Азия да го подтикнат да стане учител. Преподавал е английски език и драма във Великобритания, Индия, Бразилия и Филипините. Сега разделя времето си между Лондон и Манила.
Сметището Бехала е поставено произволно на място, което Мълиган е посетил, докато е живял в Манила. Там наистина има училище и действително има деца, които са обречени да пълзят сред боклуците до края на живота си.
Високо акламираният от критиката автор Анди Мълиган има в биографията си второ място за наградата „Роалд Дал Фъни прайз“ и престижната награда за детска художествена литература на „Гардиън“ за 2011 г.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване