06/14/12 06:11
(http://radiomilena.com/)

Увеличение на издаваните визи в Беларус

belarus Увеличение на издаваните визи в БеларусСамо за месеците май и началото на юни т.г.   заявленията за български визи в консулската служба в Минск са се увеличили приблизително с над 100% , като броят им е достигнал 18 500, съобщава МВнР. За сравнение за същия период миналата година са приети 8000 заявления за визи. В рамките на летния туристически сезон МВнР командирова временно в периода 13 май – 31 август 2012 г. допълнително шест свои служители, които да улеснят издаването на туристически визи. От 11.06.2012 г. всички беларуски туроператорски фирми,  акредитирани към посолството, ще могат да въвеждат и подават заявленията за визи електронно.

Междувременно Асоциацията на туроператорите в Русия /АТОР/ изпрати благодарствено писмо на българското  посолството в Москва за доброто сътрудничество.  „Ползотворното взаимодействие между  Министерството на външните работи, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на България и Асоциацията на туроператорите в Русия през последните години създаде възможност за увеличаване на продажбите по български дестинации”, се казва в писмото. От АТОР изтъкват, че „визовите облекчения, въведени през тази година за притежателите на шенгенски визи, както и увеличаването на срока на двукратната виза до 90 дни, без съмнение доведоха до увеличаване броя на руснаците, желаещи да прекарат незабравима ваканция в България”.

 Увеличение на издаваните визи в Беларус

bookmark Увеличение на издаваните визи в Беларусsvejo Увеличение на издаваните визи в Беларусgoogle Увеличение на издаваните визи в Беларусdelicious Увеличение на издаваните визи в Беларусstumbleupon Увеличение на издаваните визи в Беларусfacebook Увеличение на издаваните визи в БеларусСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване