06/14/12 15:41
(http://www.klassa.bg/)

УЕФА официално заплаши Русия с отнемане на 6 точки

Европейската футболна федерация заплаши Руската футболна федерация, че ще отнеме 6 точки на отбора за следващите европейски квалификации при други инциденти с феновете на тима. Това съобщи официалният сайт на централата. Заканата е заради проблемите с руските запалянковци преди първия мач на Сборная на европейското - 4:1 над Чехия в петък.
Наказанието има условен характер, като обхваща периода от този момент до края на квалификациите за Евро 2016. Както е известно, полицията арестува 184 души, сред които 156 поляци и 24 руснаци след няколко кървави сблъсъка във Варшава преди и по време на двубоя с Полша. Именно заради това УЕФА глоби руската футболна асоциация със 120 хиляди евро заради хулигански прояви на феновете на отбора по време на мача от Евро 2012 между Русия и Чехия. Руските запалянковци хвърляха сигнални ракети и се сбиха със стюарди миналия петък, във втората среща от програмата на европейския шампионат в Полша и Украйна. УЕФА ще разследва и централата на Полша, след като фенове на отбора хвърляха фойерверки на мача с Русия. Заседанието на УЕФА ще се проведе на 17 юни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване