06/15/12 12:03
(http://www.klassa.bg/)

23-годишна измами турчин с рекордни 91 хиляди евро в Интернет

23-годишна жена от исперихското село Подайва е измамила по интернет турски гражданин, съобщиха от полицията в Разград. Нанесената имотна вреда е в рекорден размер от 91 000 евро.
Измамите в интернет са „коронният номер“ на ловки измамнички от няколко разградски села. В различни сайтове за запознанства и социални мрежи жените подвеждат чужденци, предимно от турски произход, че ще се оженят за тях. След това започват да искат пари за пътуване, за да решат битови проблеми и т.н., но в крайна сметка така и не стигат до кандидат-женихите. Повечето от измамите остават неразкрити, а жертвите им са предимно от страни, в които хората са силно религиозни и състрадателни към представящите се за крайно бедни жени от България. Много от измамените пък се срамували да си признаят, че са подведени по такъв начин и изобщо не подавали сигнал, че са жертви на престъпление.
В случая обаче потърпевшият турски гражданин е дошъл до България, за да даде показания. Мъжът е подал жалба в полицията в Исперих на 14 юни и е разпитан пред съдия. По случая се води разследване. Жената, която измамила кандидат-жениха, не е криминално проявена, нито осъждана.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване