06/15/12 22:09
(http://www.klassa.bg/)

Френска мълния тресна смаяна Украйна с 2:0

Отборът на Франция победи с 2:0 тима на Украйна във втория си двубой от Група „D” на европейското първенство по футбол. Попаденията за „петлите” бяха дело на Жереми Менес и Йохан Кабай, които се разписаха в рамките на 3 минути през второто полувреме. С победата, отборът на Франция събра актив от 4 точки и поведе в групата преди изиграването на другата среща между тимовете на Швеция и Англия. Украйна пък остана с 3 точки, които спечели в първия си двубой срещу „Тре конур”.
Гръмотевична буря накара главния рефер на срещата Бьорн Куйперс да прекъсне двубоя между двата тима още в четвъртата му минута. Футболистите на двата отбора тъкмо бяха започнали срещата, когато времето над стадион „Донбас Арена” наложи спирането. УЕФА излезе с мигновено съобщение, че най-рано в 20,00 часа българско време, двубоят може да бъде подновен. Дъждът спря около 19,40, а в следващите 20 минути водата от терена беше избутвана. Точно като по часовник, срещата започна в 20,00 часа от четвъртата минута. През първото полувреме Франция създаде по-сериозните опасности, като най-чистите ситуации се откриха пред Самир Насри и Филип Мексес, но и в двата случая вратарят на Украйна отрази ударите на двамата. Пред другата врата, единствено Андрий Шевченко се опитваше да прави нещо смислено, но бранителите на Франция неутрализираха всяко неговор действие.
В началото на второто полувреме, двубоят настъпи кулминационните си моменти. Първо в 52-а минута Жереми Менес се разписа откривайки резултата, а само три минути по-късно Йохан Кабай повтори упражнението, покачвайки резултата на 2:0 в полза на Франция. До края на двубоя, „петлите” на Лоран Блан контролираха събитията на терена, а домакините от Украйна така и не успяха да се отърсят от шока и да направят нещо смислено пред вратата на Хюго Лорис. Така Франция най-после прекъсна негативната си серия да нямат победа осем поредни мача на големи първенства – с четири равенства и четири загуби – най-лошата серия в цялата история на "петлите". Украйна пък продължи да няма победа в Донецк – две равенства и вече четири загуби са записали в този град, а освен това продължават да няма и победа в седем мача с Франция.
В последните си срещи в групата Франция играе с Швеция, а Украйна ще спори с Англия за място на ¼-финалите

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване