06/17/12 03:20
(http://radiomilena.com/)

В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодирането

image002 123x150 В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодиранетоОт 15 до 21 юни 2012 в Поморие се провежда традиционната 13-та международна конференция по Алгебрична и Комбинаторна теория на кодирането. Конференцията е организирана съвместно от Института по Математика и Информатика на БАН и Института по Пренос на Информация към Руската академия на науките. Председател на Организационния комитет от българска страна е академик Стефан Додунеков, Директор на ИМИ-БАН, Председател на Съюза на математиците в България и Председател на БАН. В научната програма фигурират над 60 научни доклада, голяма част от които са на видни учени от чужбина. Работният език на конференцията е английски, на който език е  публикуван и сборникът с докладите.

При официалното откриване на конференцията академик С. Додунеков подчерта и приятната атмосфера, която създава гр. Поморие за доброто протичане на конференцията. След това участниците в конференцията бяха приветствувани от Кмета на Община Поморие Иван Алексиев, който връчи и символичния ключ на града. Кметът подчерта, че се надява с тази и следващите конференции да се постави една традиция и в бъдеще Поморие да се развива като център за т.н. “научен туризъм”, което би могло да удължи значително традиционния туристически сезон. Освен това, Иван Алексиев покани БАН да участвува по-активно в развитието на Поморийката община. В отговор новоизбраният председател на БАН академик С. Додунеков заяви, че отварянето на БАН към страната е една от прерогативите в неговата програма, а Поморие има природни дадености, които заслужават специално внимание. Освен това в Поморие би могло да се изгради един технологичен парк. В последвалите след това дискусии активно участие взе и депутатката от Бургаска област д-р Галина Милева. Бе почертано, че потенциалът на БАН трябва да се използува по-често за национални и регионални проекти.

Следващата седмица от 23 до 30 юни в хотела на Софарма ще се проведе 15-та Международна лятна конференция по “Вероятности и Статистика”, съобщи проф. дмн Николай М. Янев

 В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодирането

bookmark В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодиранетоsvejo В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодиранетоgoogle В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодиранетоdelicious В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодиранетоstumbleupon В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодиранетоfacebook В Поморие се провежда международна конференция по теория на кодиранетоСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване