06/17/12 13:51
(http://www.klassa.bg/)

Директорът на Френския културен институт Дидие Талпен събира меломани в София и Пловдив

Посолството на Франция и Френският културен институт организират голям концерт по повод Деня на музиката – 19 юни. В Градската градина в 20.00 часа ще се съберат 78 музиканти от Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Заедно със сопраното Диана Василева, те ще творят под палката на Дидие Талпен – директор на Френския културен институт. Ще прозвучат популярни и обичани произведения - увертюрата на Франц Супе „Сутрин, обед и вечер във Виена“, арията на Царицата на нощта от „Вълшебната флейта“ и увертюра към операта „Сватбата на Фигаро“ на Моцарт, арията „Птици в храстите“ от „Хофманови разкази“ на Офенбах, арията „Искам да живея в този сън“ от „Ромео и Жулиета“ на Гуно, „Императорски валс“ и „Пролетни гласове“ от Йохан Щраус.
Под патронажа на Френския културен институт ще бъде представена операта „Ловци на бисери“ от Бизе на 29 юни в Античния театър в Пловдив. На пулта ще е Дидие Талпен, а сред изпълнителите са трима французи – Филип До, Пиер-Ив Приво и Рено Делег. Към тях ще се присъедини и българката Ралица Кацарова.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване