06/17/12 22:36
(http://www.klassa.bg/)

„Нова демокрация” и СИРИЗА на кантар след екзитпола

Първите екзитполове след инфарктните парламентарни избори в неделя показаха, че дясната „Нова демокрация” и крайнолявата коалиция СИРИЗА са се вкопчили гуша за гуша за първото място. Победителят получава допълнителни 50 места в парламента, който е съставен от 300 депутати.
Според цитираните от АП данни „Нова демокрация” взема между 27,5% и 30,5% от гласовете на избирателите, а СИРИЗА - между 27 и 30 на сто.
Според предварителните изявления на лидера на „Нова демокрация” Антонис Самарас при победа партията му ще направи всичко, за да остави страната в еврозоната, докато лидерът на левичарите Алексис Ципрас бе обявил, че ще денонсира споразумението за подпомагане на Гърция. Това най-вероятно би означавало излизането на страната от еврозоната.
Независимо от крайните резултати от изборите анализатори, цитирани от АФП смятат, че споразуменията на Гърция с „тройкага кретидори” ще трябва да бъдат предоговорени.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване