06/17/12 12:29
(http://www.klassa.bg/)

Посланикът на Словакия Карол Мистрик триумфира с купата в голф турнира „Дипломати и приятели“

Посланикът на Словакия Карол Мистрик спечели за втора поредна година Купата на министъра на външните работи Николай Младенов в голф турнира „Дипломати и приятели“. Надпреварата се състоя в събота на спортния комплекс „Пирин голф & кънтри клуб“. Карол Мистрик се нареди на първо място с брутен резултат от 19 стейбълфорд точки. Купата му връчи лично българският външен министър, като изрази надеждата, че голф турнирът ще събира все повече желаещи всяка година.
„Всяка година традиционно провеждаме тенис турнир и ски състезания за дипломати, настъпи времето да премерим сили и в голфа, най-аристократичния спорт“, каза министър Николай Младенов, като допълни, че за него е чест да бъде патрон на турнира „Дипломати и приятели от бизнеса“.
Състезанието се проведе в две основни групи – за дипломати и за приятели от бизнеса. При дипломатите в първа дивизия на челните места се наредиха Янг Сух Парк /33 нетни стейбълфорд точки/, Карол Мистрик /32 нетни стейбълфорд точки/, Макото Ито /32 нетни стейбълфорд точки/. Във втората дивизия с хендикап над 24,6 първо място зае Иван Димитров с 27 нетни стейбълфорд точки, следван от посланика на Германия Матиъс Хьопнер и посланика на Аржентина Азрак Гилермо.
Сред приятелите от бизнеса първо място в дивизия „А“ спечели Николай Калоянов, следван от Петър Калоянов и Борислав Велков. В дивизия „Б“ с хендикап над 24,6 сред приятелите на дипломатите спечели Филип Китов, следван от Бертрам Ролман и Костадин Калоянов. Голфърите се състезаваха на 18 дупки на игрището, проектирано от професионалния играч Иън Узнам.
Междувременно се проведе и курс „Първи стъпки в голфа“ за дипломатите, които все още нямат необходимото ниво за участие в основния турнир, където първи стана посланикът на Холандия. Всички призьори получиха купи и награди, осигурени от бизнес партньорите, взели участие в турнира.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване