06/17/12 13:54
(http://www.klassa.bg/)

Прибират 4000 бездомни кучета от улиците на София

4000 бездомни кучета ще бъдат прибрани в следващата една година от улиците на София. Това обяви в неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова. Планира се те да бъдат настанени в изгражданите в момента два нови приюта. Общината работи и по увеличаване на капацитета на кучкарника в квартал Сеславци с още 50 места.
За по-бързо преодоляване на проблема с безпризорните кучета Фандъкова поиска ускоряване на процедурите. „Надявам се още тази седмица да имаме отговор от министър Найденов за внасянето на исканите промени в закона в Народното събрание”, каза столичният кмет. Готвените корекции в нормативната база се консултират с експерти в Народното събрание. „Разчитам, че още тази седмица те ще бъдат внесени, за да могат спешно да се придвижват”, каза Фандъкова. Според нея това ще позволи видимо намаляване на кучетата още в следващите месеци. До една седмица екипите на „Екоравновесие“ се увеличават с още един, а до месец с още два, съобщи градоначалникът. Фандъкова поискала завишаване и на броя дежурни екипи. По нейна инициатива в понеделник в кметството е организирана работна среща с четири неправителствени организации, които работят за намаляване на бездомните животни по софийските улици.
Не мога да се примиря, че заради нерешен проблем в града си отиват хора, заяви още кметът и изказа съболезнования на семейството на починалия Христо Панков (88 г.). Възрастният столичанин почина в "Пирогов" в неделя сутринта. На 12 юни той беше нахапан от кучета в кв. „Редута“ и настанен за лечение с множество разкъсни рани по ръцете и краката. Лекарите в Института по спешна помощ са направили всичко възможно да спасят пострадалия, но състоянието му рязко се влошило заради стари заболявания и той починал.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване