06/17/12 13:00
(http://www.klassa.bg/)

Страшимира Филипова изпълни невероятните 15 поредни сервиса при победата на България над Швейцария в Европейската лига

Женският национален отбор на България по волейбол победи Швейцария с 3:0 гейма (25:7, 27:25, 25:12) във втория си двубой от втория турнир на Европейската лига, който се провежда в турския град Измир. Това е пета поредна победа за българките, които продължават да бъдат лидери в група „В“ без нито едно поражение.
В първия гейм капитанът на отбора Страшимира Филипова реализира невероятните 15 поредни сервиса, от които направи три аса. Страшимира Филипова застана на крайната линия при 7:6, като силният й начален удар доведе резултата до 22:6. Втората част протече доста по-мъчително за България, но крайната победа след драматичното 27:25 донесе необходимото спокойствие в играта на българския тим. В третата част момичетата на селекционера Марчело Абонданца отново диктуваха събитията на полето и закономерно спечелиха с 25:12 и крайното 3:0. Страшимира Филипова завърши с общо 14 точки, по 12 добавиха Добриана Рабаджиева и Десислава Николова. България е лидер в групата с пет победи от пет срещи, а следващият съперник на нашите момичета е домакинът Турция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване