06/17/12 13:30
(http://www.klassa.bg/)

„Тренто“ на Радостин Стойчев получи „уайлд кард“ за Световното клубно първенство в Доха

Италианският волейболен тим „Трентино“ („ПланетУин365“) ще играе на Световното клубно първенство в Доха (Катар) и през 2012 година, въпреки че загуби финала на Шампионската лига през март. Това е възможно, след като клубът, воден от българския наставник Радостин Стойчев и звездата на родния волейбол Матей Казийски в състава си, получи „уайлд кард“ за престижната надпревара. От 13 до 19 октомври „Тренто“ ще се бори за световната корона за четвърти пореден път.
Втората „уайлд кард“ получи полският тим на СКРА (Белхатов), а останалите отбори, които ще участват на турнира, са шампионът на Европа – „Зенит“ (Казан, Русия), „Замалек“ (Гиза, Египет) и „Тигрес“ (Сан Николас, Мексико), както и домакините от „Ал Араби“ (Доха, Катар). Последните две квоти са за шампионите на Южна Америка и Азия от турнири, които ще се състоят в следващите три месеца. Форматът на състезанието отново ще бъде в две групи по 4 отбора, полуфинали и финал. Жребият ще се състои в средата на септември в Доха.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване