06/17/12 15:51
(http://www.klassa.bg/)

Черна борса и на билетите за игрите в Лондон

Официални лица от страни като Гърция, Сърбия и Литва, които контролират билетите за 54 страни, са обвинени в създаването на черна борса и продаването на някои от най-желаните места за игрите в Лондон това лято. Скандалното разкритие е направено от „Сънди таймс“ и шокира целия олимпийски комитет. Това се случва само месец след като стана ясно, че генералният секретар на Украинския олимпийски комитет Володимир Герашенко се опита да продаде на черно билети за игрите на репортер на Би Би Си. Двумесечното разследване на репортери на вестника, които са работели под прикритие, разкрива уникални опити за продажби и подозрения в корупция.
В тази връзка Международният олимпийски комитет свика спешно заседание на ръководството си и съобщи, че започва вътрешно разследване по случая. Според информацията на „Сънди таймс“ има 27 посредници, които са били готови да присвоят билети от официалните доставки за държавни олимпийски комитети и да ги продават на огромна цена. МОК заплаши да наложи „най-сериозните санкции“ на намерените за виновни официални лица и може дори да блокира някои страни изобщо от продаването на билети. Официалният продавач на билети за Израел и Кипър Йоав Брук, бивш плувец, е предложил 525 места за най-интересните състезания срещу сумата от 103 000 долара. Официалният посредник за билетите в Литва пък е намалил билетите за страната си, за да може да продаде останалите на черния пазар. Президентът на Гръцкия олимпийски комитет Спирос Капралос е заподозрян, че е помолил за повече билети за топсъревнованията, макар гърците да са показали малък интерес към игрите. Агент за билетите от Сърбия е предложил 1500 ценни хартийки срещу 80 000 паунда в брой. В Китай пък разпродават най-добрите места на стадионите срещу 6000 долара парчето. Репортерите са пътували из Лондон, Атина, Франкфурт, Белград и Будапеща, за да се срещат с официални лица от олимпийски комитети и посредници, готови да продават билети „под масата“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване