06/18/12 14:16
(http://www.klassa.bg/)

„Евертън“ срещу „Манчестър Юнайтед“ в първия кръг на английската Висша лига

В английската столица Лондон днес беше обявена пълната програма на Висшата лига за сезон 2012/2013. По традиция още в първия кръг привържениците на футбола на Острова ще станат свидетели на едно ожесточено дерби. То ще бъде между тимовете на „Евертън“ и „Манчестър Юнайтед“, като арена на сблъсъка ще бъде стадион „Гудисън Парк“ в Ливърпул. Шампионът „Манчестър Сити“ пък започва защита на титлата си с домакинство на новака „Саутхемптън“. Друг много интересен двубой от първия кръг на шампионата, който ще се изиграе на 18 август, е този между „Нюкасъл“ и „Тотнъм“. Другите два новака в групата – „Уест Хем“ и „Рединг“, са домакини съответно на „Астън Вила“ и „Стоук Сити“. Победителят в Шампионската лига „Челси“ пък стартира с визита на „Уигън“, а другият лондонски тим „Арсенал“ е домакин на своя „Етихад“ на „Съндърланд“.
Огромно впечатление прави изключително трудната програма на „Ливърпул“, който в първите си три домакински двубоя на митичния „Анфийлд“ приема последователно „Манчестър Сити“, „Арсенал“ и „Манчестър Юнайтед“. Иначе възпитаниците на новия селекционер Брендън Роджърс ще стартират кампанията с гостуване на „Уест Бромич Албиън“, който беше поет от бившия асистент на Кени Далглиш в „Ливърпул“ Стив Кларк.
Първото манчестърско дерби ще се играе на 8 декември на стадион „Етихад“. На Боксинг дей са двубоите „Манчестър Юнайтед“ - „Нюкасъл“ и „Съндърланд“ - „Манчестър Сити“.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване