06/18/12 16:09
(http://www.klassa.bg/)

Оланд ще съживява растежа в Европа със 120 млрд. евро

Френският президент Франсоа Оланд извади план за 120 млрд. евро за подкрепа на икономическия растеж в Европа. Той е представил мерките пред европейските лидери в перспективата на срещата на високо равнище на 28 и 29 юни в Брюксел, съобщи в понеделник в. "Журнал дьо диманш". Седмичникът твърди, че притежава копие от документ от 11 страници, предаден според френското издание в четвъртък от френския президент на редица европейски лидери, сред които и германският канцлер Ангела Меркел.
"За мерките за растеж с бърз ефект на стойност 120 милиарда евро се очаква решение на Европейския съвет още през юни", пише Оланд, цитиран от френското издание.
Според плана парите ще дойдат от европейските структурни фондове - 55 милиарда, като "значителна" част от тях щяла да бъде деблокирана от края на годината от Европейската инвестиционна банка, участваща с до 60 милиарда евро, и 4,5 милиарда евро от "облигации за проекти" - заеми, теглени заедно от няколко европейски страни за финансирането на големи инфраструктурни проекти. Именно такъв механизъм за постигане на растеж бе защитаван от Оланд по време на предизборната му кампания, припомнят световните агенции.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване