06/19/12 13:48
(http://www.klassa.bg/)

В Украйна се заканиха за здрав бой над Англия

Футболните национали на Украйна се заканиха, че ще направят всичко възможно, за да изхвърлят тима на Англия от европейското първенство, и класирайки се за следващата фаза на надпреварата, да зарадват цялата нация. В деня преди решителната среща от група „D“ на надпреварата медиите и привържениците на футбола в Украйна са оптимистично настроени за развоя на събитията в групата, въпреки че на домакините са им нужни единствено три точки, за да се класират за фазата на директните елиминации, докато на островитяните им е достатъчен и равен резултат.
Според украинския полузащитник Анатоли Тимошчук победа над Англия не би трябвало да се приема като изненада, а по-скоро като нещо нормално. „Започнахме това първенство доста добре. Победихме Швеция и вдигнахме високо летвата. Във втория двубой обаче получихме два бързи гола от Франция и не успяхме да реагираме. Сега сами ще определим съдбата си. Ако победим, ще се класираме напред. Аз вярвам, че това може да стане. Работихме много усърдно през последните дни и сега сме готови за здрав бой над англичаните. Знаем, че ще има здрава битка по целия терен, тъй като това е стилът на Англия, но ние сме готови да се раздадем докрай в името на цялата нация“, заяви Анатоли Тимошчук.
В другия лагер настроението също е приповдигнато. Селекционерът на Англия Рой Ходжсън се надява на вдъхновяваща игра от страна на Уейн Рууни, който се завръща в състава след изтърпяно наказание. Специалистът ще разчита и на Тио Уолкът, който излекува травма и вече е готов за пълни 90 минути. Англия продължава и при равенство срещу Украйна, но победа ще ги размине с Испания на 1/4-финал, а освен това ще им даде и още един ден почивка.
„Ако погледнем назад през годините, и вземем за пример Пеле, той играеше най-добре, когато наистина имаше значение, за да помогне на Бразилия да стане световен шампион. Ние трябва да постигнем същата величина. Надявам се, че и Уейн Рууни ще покаже същото във вторник вечерта“, заяви Рой Ходжсън.
В другия двубой от групата един срещу друг излизат отборите на Швеция и Франция. Тимът на Швеция вече няма абсолютно никакъв шанс да продължи напред в турнира след двете си загуби в първите два двубоя от групата. Така “Тре кронур“ ще играе единствено за своята чест. Франция пък може да се счита 90% на 1/4-финал, като единственият начин „петлите“ да не играят в следващата фаза е, ако довечера загубят с 2 или повече гола разлика и ако Украйна победи Англия само с 1 гол разлика, като тогава домакините и „трите лъва“ ще продължат напред в турнира, тъй като украинците ще имат 6 точки, а англичаните ще бъдат с равни точки с французите – по 4, но островитяните ще имат по-добра голова разлика.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване