06/19/12 23:35
(http://e-vestnik.bg/)

И бТВ носи отговорност за вълната от протести

Защо ли bTV търсят отговорни за агресията не където трябва? Дали ще пораснат?

Плакат, изразяващ недоволството от информационното затъмнение на протестите. Снимка: разпространява се из Фейсбук

Ако събитията с побоя са били такива, каквито те се представят от bTV, то отговорността за случилото се е единствено на извършителя му и е неуместно да се търси извинение за него от коалицията “За да остане природа в България”. Макар тя да е организирала в последните 6 месеца всички десетки законни протести срещу новите изменения на Закона за горите, не е организатор на гражданското неподчинение. То, наистина, колкото и да не им се вярва на всички, е спонтанен плод на изчерпването на всички други средства за протест на граждани като мен и загубата на доверие в медиите, които не ги отразяваха до тази седмица - докато са кротки и законни, колкото и да бяха масови. Писна им на хората информационно да затъмняват позицията им, а и не им остана друго - закона го приеха.

Все едно да иска bTV от мен в лично качество да им се извиня защото и аз съм отишла да протестирам там, където някой друг без мое знание е безчинствал.
Пиша всичко това, защото вярвам, че все някой в bTV ще направи своето си разследване на фактите, дори и само в полза на това bTV новините да станат това, за което претендират и всички ще се радваме да бъдат наистина професионални и безпристрастни в работата си. На мен и на много от протестиращите ни пука това да се случи, защото ще е от полза за България, както и каузата ни да запазим горите.

Виновните за това, че през последните 6 месеца ПО ТАЗИ ТЕМА bTV новините не бяха обективни е редно да бъдат наравно търсени като отговорни за гнева, който е натрупан към bTV и без да е непременно агресивен като вандалщината на побоя. Гневът сред тези хора, които скандират “долу bTV” без да имат намерение да бият никого е плод на манипулационното отразяване или липсата на никакво отразяване на 6-месечните граждански безкористни усилия да се поправи един лош закон, който ограбва обществото.

Според мен в тази ситуация по-важно за bTV би трябвало да бъде не дали ще намерят някого да се извини за хулиганството на някого, който сам е отговорен, а защо всички тези хора на протеста агресивно или не са гневни на bTV новините. Видно е, че всички в bTV това ги учудва и не могат да го повярват, че е факт, а не проява на крайна простащина.

Пиша тук провокирана от искреното им недоумение и недоверие към факта, че Коалиция “За да остане природа в България” от 6 месеца организира десетки законни регламентирани протести и шествия из София, посещавани също толкова масово колкото последните протести, но които bTV тенденциозно не е отразявала съответстващо. Много от журналистите в bTV точно затова не знаят за тях, макар нищо oсвен блокирането на кръстовища и липсата на организация, отговорна за мероприятието (за което наставляват с обидно високомерие) да е разликата между законните и незаконния протест.

Ми то и хората, които протестираме сме същите, не само по количество, но и лично вече половин година. Ние вече се запознахме и по физиономии от повторение на шествие след шествие (законно) 6 месеца без адекватно отразяване освен в интернет пространството. Пак повтарям, че най-добронамерено с уважение и неагресивно го казвам и призовавам някой мислещ журналист в bTV да провери как новините са си вършили работата през тези месеци и какво и как са отразявали в тези дни на законни протести, колко значимо и масово е било в сравнение с тях, как ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване