06/19/12 13:50
(http://www.klassa.bg/)

Мишел Платини прогнозира финал между Испания и Германия

Президентът на Европейската футболна централа УЕФА Мишел Платини прогнозира финал между Испания и Германия на Евро 2012. Според легендарния французин двата тима са основните фаворити да играят в последния двубой на първенството на 1 юли в Киев. „Тези два отбора имат най-големи шансове да достигнат до финала. Испания има ясно изразен стил на игра, който позволява на футболистите да се чувстват свежи през цялата среща. Ако някой се изморява, докато те играят, това е топката“, заяви Мишел Платини.
Президентът на УЕФА коментира и въвеждането на допълнителни съдии на тези финали като успешно. Според него промяната допринася за отбелязването на повече голове. „Засега няма нулево равенство на шампионата. Няма и много дузпи. Нарушенията в наказателното поле са сведени до минимум. До голяма степен това се дължи на факта, че футболистите знаят, че наблюдението е по-добро, и се въздържат от извършването на нарушения в наказателното поле“, каза още Мишел Платини и допълни, че не е съгласен с твърдението, че следващото европейско първенство ще бъде по-слабо заради увеличаването на отборите от 16 на 24. „Двадесет и четири отбора е добър вариант. Не мисля, че това ще се отрази на качеството на играта. Осемте отбора, които ще добавим, ще бъдат също толкова силни, колкото и останалите. Не е за пренебрегване, че с новия формат ще имаме вълнуващи 1/8-финали. Ще се изиграят повече двубои, на повече стадиони, а това ще донесе още инвестиции във футбола“, заяви Мишел Платини.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване