06/19/12 13:57
(http://www.klassa.bg/)

София с 10 на сто ръст на туристите

София е отчела през тази година десет процента ръст на туристите. Най-често французи, италианци, испанци, швейцарци, австрийци избират столицата ни за културен туризъм, съобщи във вторник председателят на столичния Съвет по туризъм Витан Иванов, цитиран от агенция „Фокус“. Сред предпочитаните забележителности са Археологическият музей, Националният исторически музей, църквите „Света София” и „Света Петка”.
"Столицата ще стане още по-привлекателна туристическа дестинация с откриването на археологическото пространство при Ларгото. Основен проблем е липсата на национална реклама по света", убеден е Иванов.
Чуждестранните туристи у нас проявяват голям интерес към съкровищата. Той вече е информирал министър Делян Добрев, че до 15 септември т.г. очаква Министерството на икономиката, енергетиката и туризма да изготви график по месеци къде ще бъдат съответните съкровища догодина. С идеята ще бъде запознат и министър Вежди Рашидов. Според Иванов е важно това да се знае, за да бъде ясно, когато идват туристи и очакват да видят някое съкровище, дали то ще бъде в съответния музей. Витан Иванов подчерта, че министър Добрев е обещал да съдейства.
В тази връзка, за да стане по-разпознаваема страната сред чуждестранните туристи, министерството на икономиката има намерение да създаде нов браншови съюз по туризъм. Основната му задача е да подбира подходящи рекламни материали за международните изложения, съобщи миналата седмица в парламента Делян Добрев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване