06/19/12 14:13
(http://www.klassa.bg/)

Хосеп Гуардиола ще поеме „Байерн“ (Мюнхен) от следващия сезон

Бившият старши треньор на „Барселона“ Хосеп Гуардиола почти се е съгласил да поеме „Байерн“ (Мюнхен) през 2013-а. Това разкрива авторитетното германско издание „Билд“. Според информацията генералният мениджър на „баварците“ Кристиан Нерлингер води преговори с агента на Гуардиола, който всъщност е брат му. Нерлингер е стартирал разговори още след Купата на краля в Испания, когато се е срещнал с брата на специалиста, който от своя страна е потвърдил, че Гуардиола иска да чуе предложението на „Байерн“.
Според „Билд“ още, Пеп е отказал на „Челси“ именно заради „Байерн“. Младият специалист неколкократно обясни и че се нуждае от почивка и не желае веднага да поема нов клуб.
Настоящият треньор на „Байерн“ Юп Хайнкес има още 12 месеца от договора си и обмисля да напусне след изтичането им. Президентът на мюнхенския гранд Ули Хьонес също неотдавна обяви, че би се радвал да види Гуардиола начело на тима.
Английският „Челси“ се смяташе за основен претендент за подписа на Пеп Гуардиола, но Роман Абрамович не успя да го склони да поеме поста от Роберто ди Матео, и италианецът бе назначен за още две години начело на „сините“. Въпреки всичко, се очаква когато Гуардиола реши да се завърне на пейката, лондончани също да предприемат офанзива по наемането му.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване