06/19/12 13:32
(http://www.klassa.bg/)

Швейцарска компания купи над 50% от „Петрол“

Базираната в Швейцария компания Credit Mediterranee е закупила акциите, собственост на Денис Ершов и Александър Мелник, в „Петрол холдинг”, съответно в размер на 47,5% и 5% от капитала на дружеството. Другият собственик в „Петрол холдинг” е Митко Събев, който притежава 47,5%. Предстоят съответните законови процедури по вписване на новия собственик в Търговския регистър, както и промени в ръководните органи на „Петрол холдинг” и дъщерните дружества, информираха от PR агенцията на компанията. Credit Mediterranee е собственост на Кирсан Илюмжинов, бивш президент на Република Калмикия и председател на Международната федерация по шахмат.
Драмите между вече бившите съдружници Ершов и Събев се точат вече близо две години, като битката се водеше по всички фронтове - от нападки през медиите, през административни неуредици и съдебни пререкания. Първоначално Митко Събев бе отстранен от ръководството чрез определение на Софийския градски съд по искане на Денис Ершов. Латвиецът дори го обвини за прахосването на близо 200 млн. евро от сметките на общата им дотогава фирма. На свой ред пък Събев алармира за подаване на неверни данни в Агенцията по вписванията и поиска вписването на решенията да бъде спряно. В началото на април 2011 г. Софийският апелативен съд отмени решението на градския и така Събев и приближените му се върнаха на бял кон на ръководните постове в холдинга, а няколко месеца по-късно на общо събрание на акционерите се реши Денис Ершов да бъде изваден от играта. Според друга версия истинската причина за свадата е, че Митко Събев се опитал да продаде компанията на руския милиардер Роман Абрамович зад гърба на съдружника си.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване