06/20/12 19:54
(http://radiomilena.com/)

Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на „Синя зона“ тук

DSCI00043 1024x768 Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тук

Без интерес премина обявеното общоградско събрание във връзка с въвеждането на „синя зона” в града. Общият брой на всички присъстващи беше точно 44.

„След като няма интерес към въвеждането на „синята зона“, това означава, че мнозинството от населението на Поморие са съгласни. От там нататъка интернет пространството е свабодно и някои да си коментират каквото искат и както искат. Човек, който няма смелост с името си, с лицето си да си каже мнението и стои зад някаква мишка и клавиатура си остава там в пространството”, заяви кметът Иван Алексиев придружен от тримата му заместника.

 

Ето какво каза още Алексиев:

„С тази зона искаме да се въведе ред при паркирането.

Искам да заявя, че ако няма „синя зона” общината няма да се ангажира да вкарва и „паяк”, защото има ли синя зона трябва да има и „паяк”. Той ще е общински и целта му ще бъде превантивна, а не наказателна, т.е. там където е просрочил времето за престой мястото да бъде освободено. Не може всеки да си чертае самоволно пред къщи с боя, да слага табели и т.н. Казвам го, защото започнаха да се появяват табели с надпис „платени паркоместа”. Тази година в общината не е влязла една стотинка за платено парко-място. Тези табели са сложени самоволно.

Цената на синята зона ще бъде 1 лев за час. Паркирането ще е от 08.00 до 20.00 часа или от 09.00 до 21.00 часа. Това ще решат общинските съветници, но междувременно Община Поморие изгражда голям паркинг срещу сградата на общината. Предвижда се такъв и пред хотела на Токалиев с 180 парко места. В частта на ул. „Странджа” в кв. „Св. Георги” ще бъде затворена и там ще има безплатни паркоместа. Дава се възможност на туристите къде да паркират. За паркинга пред общината хората ще плащат 5 лв. за 24 часа, а „синята зона” ще е за временно паркиране.”
Зам. кметът Кунчо Гайдов разясни подробно на голям екран обозначените места за паркиране и движението на МПС в Поморие.
Алексиев обясни, че с въвеждането на „синя зона” всеки жител на гр. Поморие ще може да си купи специален талон на социална цена и да паркира в синята зона абсолютно навсякъде, но след като си е платил дължимия данък. В централната градска част въвеждането на „синя зона” ще бъде целогодишно. Контролът ще бъде изцяло от КАТ. От началото на месец юли ще бъдат командировани в Поморие допълнително още полицаи. Плащането в „синя зона” ще става чрез СМС, специални устройства и чрез контрольори с билетчета. Контрольорите – касиери ще са временно, докато общината успее да събере средства за да си купи достатъчен брой устройства. Най-натоварената улица „Княз Борис І”, в района от банката до руски паметник, ще бъде изцяло затворена за МПС след 18.00 часа. Тя ще бъде предимно за пешеходци. Изключение ще има за туристическите автобуси и такситата, които ще извозват туристите от летището до хотелите в най-горната част на града. Но за тези превозни средства полицаите ще ги пропускат след предварително съгласуване от тур-оператори и хотелиери. Търговците ще могат да зареждат магазините си сутрин до 10.00 часа. След това няма да бъдат допускани през този участък.

В края на събранието Алексиев заяви, че общината е готова да предостави терени на инвеститори за изграждане на етажни паркинги, чрез публично–частно партньорство, с което този проблем ще отпадне изцяло, но кога, как и кой…?

Направени бяха няколко предложения от страна на присъстващи граждани при въвеждането на „синя зона“, за които Общински съвет предстои да вземе решение.

Тук може да изтеглите картата с обозначените места на Синя-зона

DSCI00024 Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тук

 Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тук

bookmark Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тукsvejo Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тукgoogle Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тукdelicious Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тукstumbleupon Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тукfacebook Алексиев въвежда строги правила на паркирането в Поморие. Картата на Синя зона тукСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване