06/20/12 14:37
(http://www.klassa.bg/)

Испанският посланик Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа открива паметна плоча в гимназия „Мигел де Сервантес“

Паметна плоча, изпратена от Министерството на образованието, културата и спорта на Испания, ще бъде открита в сградата на Испанската гимназия в София на 21 юни от 12.30 часа. Церемонията ще се състои в амфитеатралната зала на училището, вход откъм паркинга. Поводът - 20-годишнината на 164-та езикова гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес". Тази юбилейна дата е особено скъпа на всички български испанисти. Достойно ще бъде отбелязан приносът на гимназията в преподаването и разпространението на испанския език и култура.
Плочата ще бъде открита от новоназначения посланик на Испания в България, Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа, в присъствието г-жа Селиа Арана, съветник по образователните въпроси към посолството, г-жа Драгомира Линдова, директор на на 164-та езикова гимназия, преподаватели и ученици.
164-та гимназия “Мигел де Сервантес” е създадена през 1991 г., но традициите в преподаването на испански език в България се основават в 1966 г., в рамките на столичната Френска гимназия. От 1980 г. се провежда редовният 5-годишен курс на обучение. 164-та гимназия с преподаване на испански език “Мигел де Сервантес” е създадена, за да отговори на многогодишната необходимост от изучаване на испански език и културата на испаноезичните страни, да съдейства на желанието за приятелство и общуване. Тя и и ще продължава да бъде едно от най-желаните и обичани средни училища в България, с утвърдено име и престиж.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване