06/20/12 16:43
(http://www.klassa.bg/)

Кабинетът отпусна 5 млн. лв. за туристическа реклама

Да бъдат отпуснати 15 млн. лв. за Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, възложи кабинетът на министъра на финансите Симеон Дянков на редовното си заседание в сряда. От тях 5 млн. лв. ще бъдат насочени към рекламата на страната ни като туристическа дестинация. Конкуренцията на световния пазар в условията на икономическа криза налага да бъде обърнато сериозно внимание на националния туристически маркетинг и реклама, са мотивите за решението. Средствата ще бъдат насочени към организиране и участие в над 35 международни туристически изложения, кампании и журналистически и рекламни турове. Останалите 10 млн. лв. са за осигуряване на технологичните процеси по извеждането на първите два блока на атомната централа в Козлодуй и преминаването им в Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“ като съоръжения за управление на радиоактивните отпадъци.
Близо 15 милиона лева допълнително ще отпусне правителството на държавните висши училища за качество на обучение и съответствието му с пазара на труда у нас. Критериите и редът за предоставяне на държавното финансиране се определят от Министерския съвет. Университетите ще получават средства на базата на комплексна оценка, която ще се формира от няколко групи индикатори – учебен процес, научни изследвания, реализация на студентите на трудовия пазар, както и стойностите на индикаторите, определени в Рейтинговата система на висшите училища в България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване