06/20/12 14:51
(http://www.klassa.bg/)

Матей Казийски ще продължи бойкота си, докато във федерацията не бъдат предприети промени

Звездата на националния отбор на България и на италианския „Тренто“ Матей Казийски обяви, че не е променил решението си и няма да облече представителната фланелка, докато в родната федерация не настъпят коренни промени. Въпреки че преди ден за селекционер на България беше назначен Найден Найденов, Матей Казийски остава непреклонен в желанието си да не играе за страната си. Звездата на родния волейбол обяви категорично, че няма да тренира под ръководството на Мартин Стоев и си остави вратичка при друго име на треньор. И при новата ситуация обаче той остава непреклонен.
Пред сайта novsport.com Матей Казийски заяви: „Надявам се, че нещата с националния отбор ще се изгладят и аз ще се върна. Ние с Радостин Стойчев също искаме да се завърнем и да побеждаваме за България, да радваме хората, но трябва някои неща да се изгладят – не може да се продължава, както беше досега. Ще бъда отново в националния, ако се намери решение на проблема с федерацията, каквото към този момент няма. Надявам се да успеем да убедим хората, че това е правилният начин“.
Относно посещението си в Добрич звездата заяви, че е възхитен от това, което се прави в града, в сферата на волейбола и сподели, че именно това е пътят, по който трябва да се върви. „Много съм радостен, че място като Добрич възражда волейболната култура. Беше се загубила през последните години, докато бях в чужбина. Радвам се, че отново се прави нещо за волейбола. Има зали, има деца, които тренират, играят, радват се много. Финалната среща от шампионата при момчетата между „Добруджа“ и „Виктория Волей“ беше страшно емоционална. За съжаление волейболистите на Добрич не можаха да спечелят, но пък се получи красив двубой. Момчетата от „Виктория Волей“ си заслужиха победата“, каза още Матей Казийски.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване