06/20/12 18:34
(http://www.klassa.bg/)

Мит Ромни: Външната политика на САЩ трябва да се основава на силата

Мит Ромни, който по всяка вероятност ще бъде кандидатът на републиканците в САЩ на изборите за Белия дом, смята, че основен принцип за формиране на американската външна политика трябва да бъде силата. В интервю, цитирано от Фокс нюз и Нюзру бившият губернатор на Масачузетс заяви: „При провеждане на външната политика трябва да се действа от позиция на силата: САЩ трябва да имат мощна икономика и въоръжени сили. Нужен ни е президент, който да демонстрира твърдост и да налага тона в отношенията със съюзниците“.
Ромни отново нарече Русия „геополитически противник“ на страната му. „Русия последователно пречи на действията на САЩ в ООН. Разбира се, ние не сме врагове, това не е Студена война, но Русия е наш геополитически противник“, каза републиканецът. Той добави, че Москва провежда курс, коренно противоположен на политиката на Вашингтон.
През март Ромни отново нарече Русия главен геополитически противник на САЩ и тогава думите му бяха подложени на критика от представители на Демократическата партия и дори от някои републиканци. Според тях Ромни има манталитет на политик от епохата на Студената война.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване