06/20/12 09:06
(http://e-vestnik.bg/)

Петко Цветков: Диана Найденова беше възмутена, че била блокирана в колата си заради протеста


Петко Цеков в студиото на бТВ се опитва да каже нещо, докато Диана Найденова му се кара. Снимка: от екрана

Екологът Петко Цветков разказва пред dartsnews.bg за срещата си с Диана Найденова в студиото на бТВ.
- Г-н Цветков, интервюто ви с Диана Найденова предизвика голям обществен отзвук?

- Мисля, че всички бяха втрещени от поведението на журналистката. Преди започването на предаването и извън кадър Диана Найденова ме предупреди, че няма да има прошка към мен и ще бъде нападателна. Предварително ми каза, че ще ме обвини за нещата, за които стана дума по време на дискусията в студиото. Оплака се, че самата тя била блокирана в колата си по време на третия ден на протеста и се наложило да чака известно време.

- Беше ли искрена в недоволството си?

- Определено госпожата вярваше на това, което говори. В поведението й нямаше поза според мен. След приключването на предаването беше доста развълнувана, не можеше да се успокои. Беше истински възмутена от това, което й се е случило по време на протестите – че е стояла в колата си известно време. Искрено се възмущаваше. Но поведението й не беше професионално - тя ме е поканила като събеседник, а не ми даде думата да изкажа каквото и да било мнение.

- Бяхте прекъсван от Диана Найденова, изгонен почти от студиото няколко пъти. Трябва ли да ви се извини тя?

- Казах и вчера на хората и приятелите, събрани пред Орлов мост - лично аз не се чувствам по никакъв начин засегнат от журналистката, но Диана Найденова дължи извинение на хилядите хора, които протестираха заради поправките в Закона за горите, които обслужват определени интереси.

- Във Фейсбук и сайта на бТВ много хора настояват тя да бъде свалена от ефир. Трябва ли да се стига до там?

- Това е тест за самата телевизия. бТВ трябва да прецени дали може да поддържа журналисти с подобно поведение. Въпросът е и принципен – как една претендираща да бъде национална медия, било то и частна, каква политика следва и доколко отразява обществено значими въпроси.

- Какво си казахте след предаването?

- Не сме имали разговор по същество. Просто тръгвайки си, чух коментари зад гърба си от нейна страна.

- Какви бяха те?

- Тя имаше нужда да се успокои, защото не беше на себе си и каза на свои колеги, че протестиращите си придаваме прекалено голяма важност. Не смятам това за важно и сериозно, защото тя наистина беше доста екзалтирана и имаше нужда да успокои страстите.

- В крайна сметка кой кого провокира и удари на протеста?

- Искрено съжалявам, че се е стигнало до такива действия. Слушах разкази на свидетели на случката – реагирали са и от едната, и от другата страна. Но още в началото екипите на бТВ бяха посрещнати с недоверие заради начина, по който телевизията отразява протестите.
От сайта dartsnews.bg, с малки съкращения

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване