06/20/12 19:23
(http://www.klassa.bg/)

Пиерлуиджи Колина обяви имената на реферите, които напускат Евро 2012

Отговорникът за съдийството в УЕФА за европейското първенство в Полша и Украйна Пиерлуиджи Колина обяви днес, че четирима от реферите напускат първенството, тъй като са показали слаба форма. Главните арбитри, които са повлияли с действията си върху крайния изход от двубоите, си тръгват незабавно от хотела, а Пиерлуиджи Колина мотивира решението си.
Това са Волфганг Щарк от Германия, който си отива заради неотсъдена дузпа в полза на Хърватия за нарушение на Серхио Рамос срещу Марио Манджукич. Испанците спечелиха с 1:0 въпросната среща, като поражението костваше на хърватите отпадане в групата. Соченият за един от най-перспективните рефери в света- Виктор Касай от Унгария, също напуска Евро 2012 заради незачетения гол в полза на Украйна срещу Англия снощи. Испанецът Карлос Веласко Карбайо, който си навлече на гнева на гърците в двубоя на откриването, е отстранен от първенството заради това, че не даде чиста дузпа за Дания срещу Германия за нарушение срещу Никлас Бендтнер. Бьорн Кайперс от Холандия е четвъртият, който си заминава, съобщи бившият италиански рефер. Заедно с отстранените главни арбитри си тръгват и техните асистенти, без значение как са се представили.
От останалите 8 рефери ще бъдат определени съдиите за последните седем срещи от елиминациите – четири 1/4-финала, два 1/2-финала и битката за титлата. Останалите осем съдии, които остават на разположение на УЕФА, са: Джунейт Чакър от Турция, Йонас Ериксон от Швеция, Стефан Ланоа от Франция, Педро Проенса от Португалия, Никола Рицоли от Италия, Дамир Скомина от Словения, Крейг Томпсън от Шотландия и Хауърд Уеб от Англия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване