06/20/12 06:42
(http://radiomilena.com/)

Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%

semerdjiev 300x182 Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%Няма да има изненади за обществото при промяната на цената на тока. Сега увеличението на електроенергията ще бъде около 10 %. Това заяви в „Гореща точка“ на TV7 Ангел Семерджиев, председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, цитира КРОСС.

По думите на Семерджиев, това, което се прави от ДКЕВР като регулатор от 2010 насам, цели да се намаляват признатите разходи на компаниите, които формират цената на електроенергията. Конвенционалната част от енергията, която се произвежда, намалява. Това, което увеличава цената, която плаща крайният потребител, идва от три добавки, които отразяват задълженията към обществото – развитие на зелена енергия, на високоефективно производство на топлофикациите и енергия по дългосрочни договори. За да се компенсира таксата за екоенергията според европейските директиви, ние се опитваме да намалим разходите на компаниите по веригата, които определят цената на тока, намаляваме цената на мрежовите услуги и на енергията, която не е вносна.

И двата дългосрочни договора на Марица – Изток 1 и Марица – Изток 3 са защитени от закона и не подлежат на регулиране от ДКЕВР, каза Семерджиев. Регулаторът е с вързани ръце. Този фактор тежи на ценообразуването. Инвестициите в енергетиката трябва да се правят икономически обосновано и да са в полза на обществото, заключи председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

 

 Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%

bookmark Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%svejo Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%google Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%delicious Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%stumbleupon Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%facebook Семерджиев: Увеличението на тока ще бъде 10%Сподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване