06/21/12 16:05
(http://www.klassa.bg/)

В доклада за „Пирогов“ имало имена на длъжностни лица

Различни длъжностни лица се споменават в доклада за болница „Пирогов” на Инспектората на Министерството на здравеопазването. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет в четвъртък. Той бе попитан защо разследването в болница „Пирогов” е срещу неизвестен извършител, след като в доклада на Инспектората на Министерството на здравеопазването са посочени имена. Велчев посочи, че не е чел доклада, но го е получил. „Той е достатъчно обемен. Там са коментирани нарушения, извършени от различни длъжностни лица, но дали са коментирани конкретни имена или не, не е работа на контролните органи, това е работа на прокуратурата да прецени дали има данни срещу тези лица, че те са извършили престъпления“, каза главният прокурор. Той заяви, че държавното обвинение не може да действа след едно прочитане на доклада. Борис Велчев бе категоричен, че ако има данни, на виновните ще бъде търсена отговорност.
Разследването за „Пирогов“ е образувано въз основа на доклада, уточни Велчев. „Успоредно със сезирането на прокуратурата, министърът на здравеопазването е сезирала и Държавната финансова инспекция и данъчните служби, стана ясно още от думите на прокурора. Той обясни, че е помолил градския прокурор на София Николай Кокинов за засилена координация с между институциите, така че всяка от тях да свърши своята част от ангажиментите си. Това трябва да стане колкото се може по-бързо, за да може материалите да постъпят обобщени в прокуратурата и тогава да се правят правни изводи.
Борис Велчев каза още, че това е първият подобен доклад за болница „Пирогов”.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване