06/21/12 12:58
(http://www.klassa.bg/)

В Чехия се чудят как да спират атаките на феноменалния Кристиано Роналдо

Отборите на Чехия и Португалия излизат един срещу друг в първи 1/4-финален двубой от Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна. Срещата ще се играе днес от 21,45 часа на Националния стадион във Варшава, а главен рефер ще бъде англичанинът Хауърд Уеб.
Двата тима стигнаха до фазата на директните елиминации, след като събраха по 6 точки в своите групи. На Чехия обаче тези 6 точки се оказаха достатъчни за първото място в група „А“, докато Португалия се задоволи с второ място в „групата на смъртта“, където бяха още тимовете на Германия, Холандия и Дания. Така сега двата отбора ще премерят сили един срещу друг, а победителят ще се бори за място на финала срещу тима, който надделее в 1/4-финала между Испания и Франция.
До този момент селекциите на Чехия и Португалия са се изправяли един срещу друг два пъти. И в двата случая става дума за двубои от европейски първенства. През 1996 година Чехия побеждава с минималното 1:0 с гол на Карел Поборски, а срещата отново е от 1/4-финалната фаза на надпреварата. Малко по-късно чехите стигат до финала, но там губят от Германия с 1:2 след „златен гол“ на Оливер Бирхоф. През 2008 година Португалия взема реванш, записвайки успех с 3:1 на шампионата в Белгия и Холандия.
В деня на двубоя в лагера на двата отбора всички футболисти са здрави и готови за сблъсъка. Лидерът на Чехия Томаш Росицки се включи наравно със своите съотборници в последните тренировки и по всяка вероятност ще бъде титуляр срещу Португалия. Единственият проблем пред селекционера Михал Билек обаче не е свързан със собствените му футболисти, а с набезите на феноменалния Кристиано Роналдо. Всички в щаба на Чехия са притеснени от страхотната форма, в която се намира нападателят на „Реал“ (Мадрид), и мислят различни начини за неговото спиране. По всяка вероятност тежката задача да опази гениалния португалец ще се падне на десния бранител Теодор Гебре Селасие. Кристиано Роналдо често сменя двата фронта на атаката, но срещу Германия и Холандия той се задържаше по-често в лявата зона. Точно поради тази причина десният бранител на Чехия ще има възможността да премери сили с един от кандидатите за „Златната топка“ през настоящата 2012 година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване