06/21/12 10:45
(http://radiomilena.com/)

Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩ

EURO COMMISSION1 150x150 Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩЕвропейската комисия поиска официално от България да заличи някои разпоредби за митнически и данъчни облекчения, съдържащи се в двустранно споразумение със Съединените щати за техническа помощ. Преди присъединяването си към ЕС България сключва двустранно споразумение със Съединените щати, което предвижда освобождаване от мита и данъци на вноса на стоки, финансирани от САЩ и на стоки и услуги, закупени на българския пазар със средства на програмата за техническа помощ. Нито едно от освобождаванията, предвидени в законодателството на ЕС, не оправдава прилаганите от България съгласно двустранното споразумение данъчни и митни облекчения. След присъединяването ? към ЕС България е трябвало да приведе в съответствие условията на въпросното споразумение или, ако това не е било възможно, да се оттегли от това споразумение. Искането на Европейската комисия е под формата на мотивирано становище и представлява втори етап от производството за установяване на неизпълнение на задължения. Ако в рамките на два месеца не бъдат въведени съответните изменения, Комисията може да сезира Съда на Европейския съюз.

 Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩ

bookmark Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩsvejo Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩgoogle Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩdelicious Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩstumbleupon Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩfacebook Искане за преразглеждане условията на двустранното споразумение със САЩСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване