06/21/12 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Красимир Балъков сред претендентите за участие в световния голф финал „Мерцедес трофи 2012“ в Щутгарт

След изключителния успех на българския отбор в Щутгарт, Германия, тази година България ще изпрати други трима представители на страната ни на световния финал „Мерцедес трофи”. Националният финал на най- престижното състезание в аматьорския голф ще събере най- добрите голфъри на България в „Пирин голф & кънтри клуб“ на 23 юни 2012 г. След квалификационните турнири, които се проведоха на трите голф игрища около нос Калиакра - „Трейшън клифс“, „Блексийрама“ и „Лайтхауз“, за финала по регламент се класираха 24-те най-добри състезатели от всяка дивизия. Голф надпреварата се организира със съдействието на Българската голф асоциация и „Балканстар“.
В състезанието участие ще вземат 72 голфъри, за да имат възможност да спечелят уникалната награда - представяне на България в световните финали в Германия, те трябва да са граждани на България и да са клиенти на марката. Реални шансове за участие в Щутгарт има и футболната звезда Красимир Балъков, който е лице на голф турнира „Мерцедес трофи”.
Голфърите ще се състезават на 18 дупки на шампионското игрище, проектирано от професионалния играч Иън Узнам. Играчите ще са разпределени в три дивизии, разделени спрямо хендикапа. Стартът на турнира е обявен в събота от 9.00 часа с последователен старт от 1-ва и 10-а дупка. В турнира ще вземат участие изпълнителният директор на „Балканстар“ Пламен Митев и директор маркетинг и комуникации Филип Китов, както и миналогодишните победители Сергей Стойков, Владимир Боянов и Теодор Тодоров, които нямат право да се състезават за голямата награда.
В неделя отново в клуба в полите на Пирин Балъков заедно с шефовете на „Балканстар“ за България Пламен Митев и Филип Китов и с тримата финалисти ще се изправят срещу детския национален отбор на България. Гостите ще имат възможност да тестват автомобилите от гамата „Мерцедес- Бенц“ през целия уикенд. Специално предложение за дамите гости тест драйв или голф обучение за начинаещи.
Награждаването на победителите и обявяването на отбора, който ще представи България на световните финали, ще бъдат в събота, 19:00 ч, в Клубната сграда на „Пирин голф & кънтри клуб“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване