06/21/12 14:32
(http://www.klassa.bg/)

"Лукойл Академик" ще играе в квалификациите в Евролигата

Родният баскетболен шампион "Лукойл Академик" ще играе в квалификациите в Евролигата. "Студентите" за първи път в своята история имат възможност да се включат в най-силния клубен турнир на континента. Задачата им за влизане сред най-големите отбори ще бъде повече от сложна, тъй като ще се борят с още седем клуба за едно място. Съперниците на "Лукойл" са "Донецк", "Улм", "Льо Ман", "Нимбурк", "Остенде", както и получилите покана "Уникс" (Казан) и "Канту". В същинската фаза на Евролигата ще участват 32 отбора. Те ще са разпределени в осем групи по четири. Първите два от всяка ще продължат напред, за да формират нови четири групи с по четири отбора. След това ще се играят четвъртфинали, а за първа година вместо финална четворка ще има полуфинали на разменено гостуване и финал в един мач.
Ако не спечели първото място в квалификационния турнир, "Лукойл" ще се класира директно в групите в Еврокъп. Президентът на клуба Валентин Златев, който е генерален директор на "Лукойл България", обяви, че участието в Евролигата му е голямата мечта.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване