06/21/12 14:30
(http://www.klassa.bg/)

Още шест спонсора се оттеглят от националния отбор на България по волейбол

След като преди ден стана ясно, че мъжкият национален отбор по волейбол на България остава без генерален спонсор – ПОК „Доверие“, сега ситуацията с финансирането се влошава още повече, тъй като още 6 фирми, които са спонсори на тима, също се оттеглят и няма да подпомагат селекцията и федерацията.
Шестте фирми излизат с обща декларация в знак на протест срещу скандалите в този спорт и обявяват, че преустановяват своята подкрепа, присъединявайки се към решението и мотивите на генералния спонсор. Компаниите считат, че отговорност за настоящата ситуация носи ръководството на Българската федерация по волейбол, като фирмите, които се изявяват в различни сектори, изразяват готовност при промяна на обстоятелствата да възобновят и дори да увеличат финансовата си помощ за българския волейбол.
„С настоящето ние, в качеството си на спонсори на националния отбор по волейбол, в знак на протест срещу нескончаемите скандали в този спорт преустановяваме подкрепата си и се присъединяваме към решението на генералния спонсор, както и към мотивите му. Нашето разбиране е, че настоящото ръководство на Българската федерация по волейбол няма капацитет да създаде нормална обстановка за добра подготовка на отбора и да мотивира играчите за възможно най-добро представяне на предстоящите важни състезания. Считаме, че отговорност за настоящата ситуация носи ръководството на БФВ. Изразяваме готовност при промяна на обстоятелствата да възобновим и дори да увеличим финансовата си помощ за българския волейбол“, се казва в официалната декларация на спонсорите, които се оттеглят от тима. Имената на компаниите, които спират финансирането, са: „Софийска стокова борса“ АД, „Изида“ ООД, „ЮБН Ауто“ АД, „Картекс-П АД“, „Видексим холдинг“ АД и „Експресо“ АД.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване