06/21/12 17:31
(http://www.klassa.bg/)

Приеха облекчения за частното стопанисване на спортни обекти

Хижи и спортни обекти ще могат да се отдават под наем без търг на фондации и спортни федерации. Това предвиждат промени в Закона за физическото възпитание и спорта, приети в четвъртък на първо четене от парламента.
Промените, предложени от Министерския съвет, бяха подкрепени от 84 депутати, 14 гласуваха „против“, а 20 се въздържаха.
Подобни изменения обаче вече бяха приети преди две седмици в Закона за публично-частното партньорство и тези текстове може и да отпаднат на второ четене, стана ясно от дебатите в зала.
Текстовете обаче предизвикаха спорове сред опозицията. Според Огнян Стоичков („Атака“), който е председател на ресорната комисия по спорта, промените създавали възможност за „корупция от най-тежко естество“.
Ивелин Николов от БСП пък каза, че е притеснен, че са засегнати и т. нар. обекти за социален туризъм. Това били традиционните туристически хижи, които повече от 70 години били стопанисвани от Българския туристически съюз (БТС) – организация с нестопанска цел, ръководена от социалиста Костадин Паскалев. Според Николов целта била да се прекрати дейността на БТС за сметка на корпоративни интереси.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване